Vi behandler alle biltyper. Slik gjøres det:

Vi vasker bilen din og sliper rustflekkene fri for løse partikler. Deretter settes de inn med det mest egnede middelet avhengig av strukturen på metallet.

Særlig på grov rust har middelet Respect (Owatrol) gitt svært gode resultater. Denne danner en tett hinne over de angrepne flekkene slik at fuktighet, salt og luft ikke kommer til. Dermed hindres rustutviklingen.

I øvrige tilfeller brukes Epoxy som grunning. Tørketiden er relativt lang, gjerne natten over. Når dette er tørt så sparkles og slipes områdene. Vi lakkerer med originallakk, og deretter klarlakk. Behandlingen tar 2-3 dager.

før og etterbilde av overflaterust på bmw

Rustskader bør behandles

Har du funnet rust på bilen din? Rust oppstår gjerne på de «klassiske» stedene, som nederst på dørene, utenpå hjulbuene, langs lister/kanter og ved steinsprutskade i lakken. Vi kan hjelpe deg å fjerne overflaterust på bilen din på vårt verksted i Øvre eiker vei 83 i Drammen.

Send inn bilder

Om du ønsker en prisvurdering av rustskadene på bilen din, kan du ta bilde av det du finner, og sende inn til oss. Erfaringsmessig vil vi nok etter nærmere ettersyn finne noen flere rustflekker. Spørsmålet blir da om vi skal ta oss av det åpenbare som bildene viser, for så å ta flere ved en senere anledning.

før og etter div bil
før og etter rustgjerning på vw overflaterust

Hvor holdbar er behandlingen?

Når det gjelder hvor lang tid det vil ta før rusta dukker opp igjen er det litt avhengig av om den står ute, er eksponert for veisalt og fuktighet ved daglig bruk spesielt vinterstid. Noen garanti kan vi ikke gi, men behandlingen er ment å gjelde noen år . Det som imidlertid vil komme til å skje, er at rust vil komme frem på steder som ikke er blitt synlig i denne omgang.

Selge bilen?

Kunder tar også kontakt for å utbedre synlig rust idet bilen skal selges. Å få fjernet og lakkert rustflekker på en bruktbil er svært salgsfremmende. Det er langt lettere å forlange en høyere pris på bruktbilen dersom overflaterusta er håndtert.

overflaterust før og etter behandling

3 grunner til at biler ruster

1Dårligere stålkvalitet

Stålkvaliteten på biler viser seg ofte å være dårligere enn før fordi det er mye som er billig produsert.

2Nye miljøkrav

Det er mye fokus på miljøvennelighet, og nye miljøkrav til lakken gjør at den ikke er så slitesterk som før.

3Salting på veier

Klimaet i Norge gjør det nødvendig med salting på glatte vinterveier. Dette kan dessverre skade billakken.